Teakalaúz
Teák tájegység szerint
A fekete teának jelentős mértékű oxidációja van. A fermentáció során a tealeveleket szétterítik és szellőztetik, így a tealevelek oxidációs folyamaton mennek keresztül, amely sötétebbé teszi a színüket, aroma anyagok beindulnak és létrejön a fekete tea jellegzetes ízvilága. A fekete tea koffeint tartalmaz, ami pozitív hatással van testi és lelki egészségünkre. A fekete tea kevesebb koffeint tartalmaz, mint a kávé, lassabban szívódik fel, így nem hirtelen terheli a szívet sem, a csersav más formában van jelen, aminek hatására a tea élettani hatása kedvezőbb.
A Darjeling India régiója, csupán 180 km² a világ egyik legismerteb teáját itt termesztik. A jelentős tengerszint feletti magasság és az alacsony hőmérséklet miatt gazdag aromájukról híresek a tea levelek.
Makaibari – Second Flush / natúr fekete
Makaibari India a világ egyik legjobb termőkertje. Második szűretelésű tiszta, borostyánszínű, enyhén dió ízű tea egy ökológiai gazdálkodásból származik, amelynek nagyon finom az illata és az íze.
Különleges és kiváló minőségű a fenntartható Makaibari-kertből 1500m magasan. Tovább
English Breakfast / natúr fekete A legfinomabb fekete teák elegáns keveréke. Élénk és friss – tea, amelyet az emberek szívesen fogyasztanak Angliában és most már világszerte. Viktória angliai királynő 1892-ben Skóciában itta ezt a reggelente. Aztán több később teát hozatott magával Angliába, ezért kapta az „English Breakfast Tea” nevet. Tovább Gentleman’s Tea / natúr fekete A nyári szüretből származó különféle, tealevelek gondosan összeválogatva. Nagyon jellegzetes, fűszeres ízű Assam fekete tea. Nagyobb, vékonyabb, finom erezetű tealevelekből készül. Tovább
A pezsgő kicsiny szigetország, az egykori brit gyarmat, amely anno Ceyloni nevet viselte, híres volt a jó minőségű hagyományos módszerekkel megmunkált teáiról. Egykor kávéültetvény volt és a (1867) óta tea váltotta fel a termesztést.
Egyedülálló, vékony csodálatosan aromás illatú, világosbarna, vöröses árnyalatokkal, hosszú, halványfekete levelek jellemzik a különleges megmunkálást.
A Pettiagalla híres kertet 1880-ban alapították, fordításában „doboz alakú szikla” jelent. A birtok ezt a nevet a fekvése miatt kapta, mivel a régió összes többi ültetvénye fölé magasodik 600m-1200m magasról. Tovább
Továbbra is teát szolgálnak fel a modern Oroszországban a legtöbb társasági eseményeken és a szálas tea sokkal népszerűbb mind a filteres.
Színe Barna-fekete, finoman csavart egy erős karakteres fekete tea az Orosz tájvidékről amely az ottani termőföldnek köszönhetően jellegzetes íze miatt több országban is kedvelnek. A teát az Oroszok nemzeti italuknak tartják.
A „Grúzia, korábbi orosz neve, ahol ez a keverék keletkezett. A 19. század közepén az orosz cárok teaültetvényeket építettek Grúziában, hogy elkerüljék az Indiából és Kínából érkező tea magas behozatali vámját. Tovább
Évezredekkel ezelőtt Kína fedezte fel a teaivást, és mindent, amit ma a tea termesztésről tudunk az Kínából ered, a magasan fekvő teatermő vidék országa is. A világ legnagyobb teatermelője.
Kifejező karakteres, édes ízű fekete, rövid, kissé nyitott levelű. 800 – 900m magas tartományból.
kiváló emésztést elősegítő hatású.
Ezt a „vörös tea” néven ismert fajtát, amelyet először Kínában állítottak elő 1875-ben, gyorsan az angolok kedvence lett, és nem sokkal később elterjedt az indiai piacon. Ettől kezdve a darjeelingi teagazdák gyakran alkalmazták a Keemun-előállítási módszert. Tovább
Lapsang Souchong / natúr fekete
Fenyőtűz felett füstölt fekete tea, különlegessége, hogy enyhén füstös íze van.
A Qing-dinasztia idején, Kr.e. Véletlenül született ez a tea Xingcun faluban. Az időbeli korlátok miatt a friss leveleket fenyő- és ciprusfa fölött szárították. Ettől kezdve ezt a technikát folyamatosan finomították. Tovább
A Pu-Erh-t a Tang-dinasztia óta fogyasztják (618 óta) A kínai Yunnanból 900 – 1200 m ből származó fekete tea.
Egy földben érlelt tea típus. A tea számos pozitív tulajdonságáról volt és híres is.
Régóta ismert a föld jótékony hatása a magas ásványi anyagok tartalma miatt.
A termőföld aromája csillan meg utóízében. Sav túltengésben szenvedők is. fogyaszttatják Lúgos hatása miatt. Tovább
A japán teaszertartás, vagy más néven „A Tea Útja” bizonyos japán teafajtáknak az előkészítésével és elkészítésével foglalkozó tradicionális, kulturális tevékenység.
Két alapvető formáját különböztetjük meg, a nem-hivatalos (csakai, 茶会) és hivatalos (csadzsi, 茶事) teaszertartást. A csakai rövidebb, kisebb létszámú és egyszerűbb alkalom, az emberek kisebb mennyiségű ételt, esetleg édességet fogyasztanak, az elkészített teák rendszerint enyhébbek. A csadzsi sokkal hivatalosabb, szigorúbb összejövetelt jelent, együtt jár egy teljes tradicionális japán étkezéssel, édességekkel, erős, majd enyhe teákkal. Akár négy órán keresztül folyhat.
Sencha az 1000 tea jelentése. Ez a tea 800–1200 méteres magasságból, a “hegyről” származik. A teásbokor egyedülálló aromáját a friss hegyi vízellátás révén kapja meg. Világos, sárga színű, könnyű zöld tea. Tovább
Kellemes, rendkívül ízletes, nagy hagyományokkal rendelkező esti tea fajta. A „Ban” esti időszakot jelent. A sencha után ez a legnépszerűbb tea Japánban. A nap bármely szakában fogyasztható az alacsony koffeintartalma miatt. Rendkívül előnyös élettani hatásokkal rendelkezik. Tovább